SUD POD OPSADOM

Neviđeno osiguranje na suđenju Mamiću zbog izjave da će popiti otrov ako ga osude?

Davor Javorović/Pixsell
14.05.2018.
u 12:21

– Hoće li ovi policajci cijelo vrijeme biti tu? – upitao je Mamić sudsko vijeće. – Da – odgovorio mu je sudac Darko Krušlin. – Nemam potrebu sudjelovati u takvoj predstavi! Bok! – rekao je na to Mamić i mirno izašao iz sudnice

Jake mjere osiguranja, dosad neviđene na Županijskom sudu u Osijeku, dočekale su jutros Zdravka Mamića prije početka rasprave na suđenju za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Čak su četiri pravosudna policajca u odori stajala u samoj sudnici, što dosad nije bio slučaj. U publici su i tri policajca u civilu. Izbacilo je to iz takta Zdravka Mamića. 

– Hoće li ovi policajci cijelo vrijeme biti tu? – upitao je Mamić sudsko vijeće.

– Da – odgovorio mu je sudac Darko Krušlin.

– Nemam potrebu sudjelovati u takvoj predstavi! Bok! – rekao je na to Mamić i mirno izišao iz sudnice, a nije htio novinarima na hodniku ništa komentirati.

Kako doznajemo, osječkim pravosudnim policajcima stiglo je pojačanje čak i iz Zagreba. Ulaz u sudsku zgradu s ulice čuva i temeljna policija. Detaljno se pregledalo svakoga tko je jutros ušao na sud.

Pod posebnom su paskom novinari, koje je, dok su hodali do sudnice, pratio pravosudni policajac. Iako su već dulje vrijeme pooštrene mjere osiguranja za trajanja rasprave Mamiću i ostalima, toliki broj pravosudnih policajaca još nije bio prisutan. Službeno objašnjenje zašto je tome tako još nije stiglo. Vjerojatno su mjere osiguranja pojačane nakon njegova prošlotjednog intervjua jednom tjedniku, gdje je rekao kako će, bude li morao u zatvor, "učiniti isto što i general Praljak", iz čega proizlazi da je spreman, kako je ustvrdio, popiti otrov.

Inače, suđenje je pri samome kraju i uskoro se očekuje presuda. Inače, na prošloj je raspravi obrana predložila nove dokaze – u registratorima koje je Zdravko Mamić donio u dvije vrećice s logom Dinama bilo je čak 227 dokumenata.

USKOK se usprotivio izvođenju većine tih dokaza, ali prihvatio je da se izvrši uvid u ugovor o profesionalnom igranju između Dinama i Gorana Ljubojevića, u kojemu je i stavka o podjeli budućeg transfera.

Tužitelji su, pak, zatražili uvid i u još jedan, kasniji ugovor o podjeli Ljubojevićeva transfera, čemu se obrana usprotivila. Riječ je, naime, o sinu Ninoslava Ljubojevića, bivšeg predsjednika Županijskog suda u Osijeku.

Mamić je, naime, više puta isticao kako je "u istoj sudnici u kojemu mu se danas sudi, svojedobno sa sucem Ljubojević dogovarao podjelu transfera za njegova sina Gorana", a sporno mu je što je isti sudac bio član vijeća koje mu je potvrđivalo optužnicu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije