Izrael

Netanyahu: Neosnovanim optužbama pokušava se izvesti udar na premijera

22.11.2019.
u 10:43

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je odluku glavnog tužitelja te zemlje da se protiv njega pokrene sudski postupak, ocijenio kao pokušaj udara na premijera Izraela.

Netanyahu je govorio na konferenciji za novinare u svom uredu u Zapadnom Jerusalemu, gdje je prokomentirao odluku glavnog izraleskog tužitelja o pokretanju sudskog postupka protiv njega.

Izraelski premijer je odbacio sve optužbe, javlja Anadolija.

- Mi trenutno svjedočimo slučaju gdje se neosnovanim optužbama pokušava izvesti udar na premijera - rekao je Netanyahu.

Izraelski premijer je naglasio kako odluku glavnog tužitelja smatra sumnjivom te najavio kako će nastaviti voditi državne poslove do kraja.

- Apeliram na one koji me podržavaju i na političke suparnike. Moramo biti podvrgnuti povjerljivom zakonu radi opstanka naše države - rekao je Netanyahu.

Zatražio je da se ispitaju službenici koji su njega ispitivali u istrazi, ovaj proces je nazvao "prljavim" te poručio kako su dokazi u ovom kaznenom dosijeu "sumnjivi".

U vezi s jednim od tri slučaja za koji je Netanyahu optužen, kazao je kako je, u vezi s optužbama oko koruptivnih radnji u telekomunikacijskoj kompaniji, policija ucjenjivala svjedoka u istrazi.

Glavni izraelski tužitelj Avichai Mandelblit donio je u četvrtak odluku o pokretanju sudskog postupka protiv izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, pod optužbom za primanje mita, korupciju i zloupotrebu položaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije