KRVOPROLIĆE U SIRIJI

Nebo paraju rakete, tresu se zgrade, ljudi gase svjetla u kućama

KRVOPROLIĆE U SIRIJI
18.11.2016.
u 12:45

Stanovnici pobunjeničkih četvrti Alepa ostali su u svojim domovima zbog intenzivnih napada sirijskog režima kojima su tijekom noći prethodili sukobi na tlu iznimne žestine.

Četvrti dan bombardiranja zaredom na dio grada koji drže pobunjenici, režim je rano jutros napao četvrt Masaken Hanano, a zgrade su se tresle sa svakim zračnim udarom, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

Prethodnog dana navečer bombe su padale do ponoći na nekoliko pobunjeničkih četvrti i stanovnici su ugasili svjetla u kućama kako ne bi bili meta po noći.

Tijekom noći sukobili su se pobunjenici i prorežimske snage u Šeik Saidu, četvrti na jugu Alepa koju vojska pokušava zauzeti već nekoliko tjedana.

“Sukobi su žestoki, s obostranim bombardiranjima topništva”, izjavio je Rami Abdel Rahman, direktor Opservatorija. “Režim je napredovao u zoni prije nego su ga pobunjenici odbili”.

Oni su lansirali petnaestak raketa na vladin dio metropole na sirijskom sjeveru, pri čemu nije bilo žrtava, javlja Opservatorij.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?