Ukrajina upozorila svoje državljane:

Ne putujte u Rusiju, zlostavljaju Ukrajince!

zlostavljanej
FAH
05.10.2016.
u 17:01

Ukrajina je u srijedu upozorila svoje državljane neka ne putuju u Rusiju nakon što su ruske sigurnosne službe povećale broj zlostavljanja i privođenja Ukrajinaca.

Upozorenje je novi pokazatelj pogoršanja odnosa između dviju susjednih zemalja od 2014. kada je Rusija pripojila poluotok Krim i podržala proruske separatiste na istoku Ukrajine u ratu protiv vlade u Kijevu. 

"Na teritoriju agresorske države povećan je broj neopravdanih privođenja naših građana", navodi ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova.

Grubo postupanje prema Ukrajincima

"Ruske sigurnosne službe grubo postupaju prema Ukrajincima i služe se neprihvatljivim metodama tjelesnog i psihološkog pritiska, mučenja i drugim postupcima", upozorava ukrajinski MVP.

U ponedjeljak je ukrajinskog novinara privela ruska obavještajna služba FSB i optužila ga da je prikupljao informacije o ruskoj obrani i sigurnosti, što je netočno, navode ukrajinske vlasti.

Ukrajina razmišlja o uvođenju viza za ruske državljane u očekivanju da bi Rusija mogla pooštriti propise za ulazak Ukrajinaca u Rusiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije