Erdogan

Nastavljamo borbu protiv terorizma sve dok ne bude uništen i posljednji terorista

Recep Tayyip Erdogan
04.04.2016.
u 20:12

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u obraćanju na Glavnom odboru Crvenog polumjeseca Turske istakao da će Turska nastaviti aktivnu borbu protiv terorizma i u idućem periodu.

- Nastavit ćemo borbu protiv terorizma sve dok ne utihnu i posljednji pucnji usmjereni prema našoj zemlji i narodu, sve dok ne bude uništen i posljednji terorista i sve dok ne bude uklonjena i posljednja teroristička prijetnja – rekao je Erdogan.

Naglasio je da država snažno podržava sigurnosne snage u borbi protiv terorizma.

– Poručujem svim sigurnosnim snagama da je, u borbi protiv terorizma i terorista, cijela država i narod uz njih do samog kraja – kazao je Erdogan.

Na kraju je istakao kako nema, kako je rekao, šta da se pregovara s onima koji stoje iza terorističkih aktivnosti, javlja AA.

– Čelnici terorističke organizacije, i oni koji djeluju pod njihovim okriljem, povremeno govore kako žele pregovore, razgovore i rješenje. Međutim, nema tu šta da se pregovora i dogovora, neka znaju dobro – istakao je turski predsjednik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?