JEDAN OD NAJVEĆIH SUMMITA

Nancy Pelosi stiže u Zagreb: Hrvatska je ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner

Nancy Pelosi
CNP/AdMedia
24.10.2022.
u 08:56

Stiže čak 26 predsjednika i devet potpredsjednika parlamenata, četiri čelnika parlamentarnih skupština i mnogi drugi

U utorak će se u Zagrebu održati parlamentarni summit Međunarodne krimske platforme koji će okupiti 42 parlamentarne delegacije iz 32 zemlje, kao i čelnike parlamentarnih skupština Vijeća Europe, OESS-a, IPU-a, NATO-a i Europskog parlamenta. Stiže čak 26 predsjednika i devet potpredsjednika parlamenata, četiri čelnika parlamentarnih skupština i mnogi drugi, a među njima i predsjednica Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi. Ona u Zagreb stiže danas. Povodom dolaska u Zagreb njezin je ured objavio priopćenje.  

"Hrvatska je ključni američki saveznik, regionalni lider i NATO partner – a naši angažmani u Zagrebu produbit će veze među našim narodima. Amerika se pridružuje našim saveznicima i zahvaljuje hrvatskom predsjedniku Gordanu Jandrokoviću i ukrajinskom predsjedniku Ruslanu Stefanchuku, kao i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom, što su sazvali čelnike zakonodavnih tijela iz svjetskih demokracija na ovaj pravovremeni i važan summit", poručila je.

"Kao predsjednici, privilegija mi je pridružiti se našim europskim saveznicima i drugim partnerima iz cijelog svijeta u Hrvatskoj kako bismo dali nepogrešivu izjavu o našoj solidarnosti s ukrajinskim narodom", rekla je Pelosi. 

“Vladimir Putin vodi neizazvani, sveobuhvatni napad na Ukrajinu: od tekuće okupacije Krima do njegovog pokušaja pripajanja dodatnih teritorija,  do njegovog očajničkog i sve većeg ciljanja civila i civilne infrastrukture. Ovog tjedna, Amerika se pridružuje našim demokratskim partnerima kako bismo potvrdili naše obećanje da ćemo biti uz ukrajinski narod u njihovoj borbi za slobodu i držati Rusiju odgovornom", poručila je Pelosi.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?