Predsjednica američkog Zastupničkog doma

Nancy Pelosi objavila da se neće ponovno kandidirati za mjesto lidera demokrata

Nancy Pelosi
Reuters/Pixsell
17.11.2022.
u 20:59

Predsjednica američkog Zastupničkog doma Nancy Pelosi objavila je da se neće ponovno kandidirati za mjesto lidera demokrata, nakon što su republikanci osvojili većinu u tom domu, javlja Al Jazeera Balkans.

Pelosi (82) koja je 2007. postala prva žena na poziciji predsjednika Zastupničkog doma, jedna je od glavnih demokratskih zastupnica već 20 godina.

U četvrtak je rekla da će nastaviti djelovati u Kongresu te će i dalje predstavljati građane Kalifornije, ali je dodala kako je spremna predati lidersku poziciju mlađim generacijama.

Njena odluka dolazi nakon što je nedavno muškarac napao njezinog supruga nakon što je provalio u njihov dom u San Franciscu, a policija je rekla da je incident bio politički motiviran.

- Neću tražiti ponovni izbor za demokratsko vodstvo u sljedećem sazivu Kongresa… Došlo je vrijeme da nove generacije vode - navela je Pelosi u govoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije