Eksplozije

Najmanje 119 mrtvih, ISIL preuzeo odgovornost za napad u Damasku

DAMASK
21.02.2016.
u 20:49

Eksplozije bombi u sirijskim gradovima Homs i Damask ubile su u nedjelju najmanje 119 građana dok je neodređen broj ljudi ranjen, javljaju lokalni mediji i međunarodne organizacije. 

U Homsu je poginulo najmanje 57 osoba, uglavnom civila, prilikom dvostruke eksplozije automobilske bombe. Najmanje četiri eksplozije kasnije su pogodile glavni grad Damask, naselje Sajida Zeinab, u kojima je poginulo najmanje 62 osoba, javljaju državni mediji. Islamska država je preuzela odgovornost za smrtonosne napade na civile u Damasku. 

Napadi u oba grada dogodili su se u dijelovima nastanjenim vjerskim manjinama kao što su alaviti i šiiti koji su i ranije bili meta radikalnih islamista. 

U međuvremenu, SAD i Rusija su dogovorile "djelomično primirje" među zaraćenim stranama sirijske vlade i oporbe. S druge strane, rat protiv Islamske države bi se, sudeći prema dogovoru, trebao nastaviti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?