rekordna količina kokaina

Na stotine kilograma kokaina nađeno u sanducima s bananama u Njemačkoj

ilustracija
05.04.2019.
u 20:29

U sanducima s bananama u supermarketima u sjevernoj Njemačkoj nađena je rekordna količina kokaina, javlja CNN.

Na stotine kilograma kokaina pronađeno je ove srijede u sanducima s bananama u šest podružnica supermarketa Aldi u gradu Rostocku i u logističkom centru Aldi u Jarmenu.

Policija smatra kako je droga uvezena iz Latinske Amerike, prenosi Index.hr. 

Aldi Nord potvrdio "incident"

"Službenici su osigurali pakete i odvojili ih od preostalog sadržaja (banana) u sanducima“, rekao je Harald Nowack, glasnogovornik Ureda javnog tužitelja u Rostocku.

Iz Aldi Norda, lanca supermarketa u sjevernoj Njemačkoj, potvrdili su za CNN-u da se "dogodio incident", ali su odbili pružiti dodatne informacije kako se ne bi poremetio tijek istrage.

Ova ogromna pošiljka nije prvo otkriće ovakvih razmjera švercanja kokaina na sjeveru Njemačke. 1992. i 2005. godine policija je na teretnim brodovima u luci Rostock pronašla pakiranja od 100 kg.

U skladištu u Valluhnu 2018. otkriveno je 109 kilograma kokaina skriveno među pošiljkama ananasa, a u Hamburgu iste je godine otkriveno više od jedne tone te droge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?