pucnjava na Markovom trgu

Kod zgrade hrvatske Vlade upucan policajac. Policija pretresa kuću kojoj je živio napadač koji se ubio

Foto: PIXSELL
1/4
12.10.2020.
u 16:21

Pucnjava se čula oko 8,05 sati, sve se dogodilo ispred ulaza u Banske dvore, kazao je jedan od očevidaca

Na Markovu trgu u Zagrebu jutros u 8 sati upucan je policajac i odmah prevezen u bolnicu. Prilaze Vladi čuvaju policajci u pancirkama.

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu. Komunicirao je s liječnicima iz Hitne pomoći. 

Jedan svjedok rekao je da je čuo pucnjeve i izašao vidjeti što se događa, kad je ugledao policajca kako leži. "Ovoga nije ni u ratu bilo", rekao je.

"Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja", priopćila je policija.

Kako doznaje 24sata napadač je mlađi muškarac u 20-im godinama s područja Kutine.

"Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima", priopćio je MUP.

Interventna policija u Donjem Kletištu kod Kutine okružila je kuću obiteljsku kuću mladića koji je pucao na policajca na Markovu trgu. U tijeku je pretres u kojem sudjeluju i policajci PU sisačko moslavačke. 

Ozlijeđeni 31-godišnji policijski službenik je podvrgnut operativnom zahvatu.

Policajcu upucanom na Markovu trgu je završena dijagnostika u KBC Sestre milosrdnice i, s obzirom na to da je na njega rafalno pucano, dobro je prošao. Dobio je prostrijelne rane lijeve nadlaktice i podlaktice s prijelomom kosti i ozlijedom jedne arterije,  lijevo lumbalno bez unutarnjih ozljeda te ustrijelnu radnu desno glutealno, gdje mu je i ostao metak u tijelu. Nema velikih ozljeda krvnih žila, osim ove na ruci, što će se, međutim, riješiti. Upravo je u operacijskoj sali, kazao je ravnatelj KBC-a Mario Zovak oko 10 sati. 

Ranjeni policajac s Markova trga je stabilno i nije životno ugrožen, oko 15 sati još je trajala plastična operacija na ruci zbog oštećenja živca i i tetive.

"U tijeku je mikrorekonstrukcija tih elemenata i zato se zahvat produžio, no, on je vitalno stabilan. Ono što predstoji je rješavanje dviju rana na trupu. Bit će na kraju sve u redu i zbrinuto, nadam se i bez neuroloških ispada i bez ispada cirkulacije. Traumatolozi i vaskularci su završili, a sad je u tijeku plastična rekonstruktivna operacija", rekao je ravnatelj KB Sestre milosrdnice Mario Zovak.

"Očevidom, koji se provodi na nekoliko lokacija na području grada Zagreba, rukovodi županijski državni odvjetnik iz Zagreba, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić"", priopćili su iz MUP-a u vezi s događajem.

"Odmah na samom mjestu događaja reagirao je drugi policijski službenik koji je također upotrijebio vatreno oružje. Počinitelj se udaljio s mjesta događaja. Pronađen je počinitelj 24 minuta nakon događaja, koji je prema sadašnjim informacijama izvršio suicid. Stalno se postavlja pitanje sigurnosti na Markovu trgu, policija je reagirala onako kako treba, drugi policijski službenik brzo je reagirao. To je otvoreni prostor na koji može doći svatko. Taj prostor je javni prostor. Navodi se kako policija nije uočila počinitelja prije događaja. Nitko nije vidio da netko hoda i nosi oružje. Prema informacijama, policijski službenik je stabilno. Utvrđuju se sve okolnosti i formirani su timovi koji će pokušati rasvijetliti motiv ovog događaja", kazao je ravnatelj policije Nikola Milina na konferenciji Nacionalnog stožera dodajući da je Hrvatska jedna od najsigurnijih zemalja prema svim paragrafima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije