OPET PROBLEMI

Na HRT-u danas nisu emitirali prve jutarnje vijesti, doznali smo što se dogodilo

02.06.2022.
u 14:18

Gledatelji HRT-a iznenadili su se kada jutros u 7 sati na Prvom programu nisu emitirane Vijesti u sklopu emisije "Dobro jutro Hrvatska".

Naime, premda je prva informativna emisija najavljena u tom terminu, nakon spota Nene Belana voditelj Davor Meštrović samo je kratko kazao kako "kolege iz IMS-a pripremaju vijesti za 8 sati". Prve vijesti tako smo iznimno gledali u 8 sati, a vodio ih je Petar Vlahov. Kako su nam kazali iz Službe komunikacija HRT-a, problem je bio sa serverom koji se blokirao točno prije najavljenih vijesti, pa ih zbog toga nisu emitirali.  

Podsjetimo, HRT je u posljednje dvije godine već nekoliko puta imao problema sa serverom. U prosincu 2020. godine umjesto prve epizode četvrte sezone serije "Crno-bijeli svijet" emitirano je pola 12. epizode prve sezone. Server je tada "povukao" krivu epizodu, a budući da se sve radi digitalnim putem, nisu mogli odmah prekinuti i pustiti novu epizodu.

Krajem prošle godine poznati dječji film "Vlak u snijegu" prikazivao se s oznakom kako je neprimjeren za mlađe od 12 godina.  – Prigodom kopiranja predikatnih oznaka iz programske baze dječjeg filmskog programa HTV-a na server HRT-a došlo je do te nenamjerne pogreške u dobnoj oznaci sinoćnjeg dječjeg filma "Vlak u snijegu". Stoga se HRT ispričava svim gledateljima, a pogotovo roditeljima i djeci – poručili su tada s HRT-a.

 

Ključne riječi
HRT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije