GLAMUROZNO IZDANJE

Na 29. Večernjakovoj ruži dodijeljene su nagrade najboljima u 2022. godini

Večernjakova ruža 2023.
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/15
24.03.2023.
u 22:17

Večernjakova ruža je prva medijska nagrada u Hrvatskoj, osnovana je 1994. godine, tek godinu dana poslije Porina te do danas ostaje najcjenjenija i najutjecajnija nagrada. Ružu dodjeljujemo u osam kategorija, a tko su pobjednici svojim glasovima su odlučili naši čitatelji.

Završena je 29. Dodjela Večernjakove ruže! Večeras se u HNK u Zagrebu održala večer glamura u kojoj su kao najsjajnije zvijezde blistali ne samo oni koji su otišli kući sa svojom Ružom već i nominirani, prezenteri, voditelji glazbeni te drugi uvaženi gosti. Ružu smo dodjeljivali u 8 kategorija, a dobitnici su: emisija Purgeraj (Radio Sljeme) za "Radijsku emisiju godine", Lucija Judnić za "Novo lice godine", The Outsiders za "Digitalnu ružu godine", Mario Lipovšek Battifiaca za "Radijsku osobu godine", Dnevnik Nove TV (NOVA TV) za "TV emisija godine", Goran Marković za "Glumačko ostvarenje godine", Mojmira Pastorčić za "TV osobu godine" te Matija Cvek za "Glazbenika godine".

Bitno je napomenuti i da su dobitnike birali čitatelji Večernjeg lista, kao što to čine i svake godine. Izvođači koji su nas zabavljali večeras su bili: Prljavo kazalište, Matija Cvek, Dino Jelusić, Jelena Rozga, Vili i Debili te Tony Cetinski.

A kao i uvijek, istaknute osobe iz javnog života imale su tu čast najaviti nominirane i uručiti im nagrade, a prezenteri su ove godine bili: Duško Ćurlić, glumice Jelena Perčin i Sandra Bagarić, influencer Sandi Pego, trenerica Maja Ćustić, chef Stjepan Vukadin, pjevačica Mia Negovetić, Domagoj Zovak, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, glumci Lucija Šerbedžija i Asim Ugljen, trener iz Života na vagi Edin Mehmedović, urednik zabavnog programa HRT-a Mario Sedmak, majstor satire Borna Sor, chef Damir Tomljanović, a kao iznenađenje su se iz Splita javili izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, te vatreni Joško Gvardiol.

 

TIJEK VEČERI 

Glazbenik godine je Matija Cvek. 

- Trebao sam se pripremiti. Zadnjih 10 godina živim sve što najviše volim na svijetu. Nećemo stat, nemojte se ljutit na nas, hvala svima - rekao je Cvek.

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:03 Duško Ćurlić najavljuje kategoriju 'Glazbenik godine'.  Nominirani u toj kategoriji su Nina Badrić, Matija Cvek, Dalmatino, Dino Jelusić, Jelena Rozga. Iz Splita se javljaju Zlatko Dalić i Joško Gvardiol. 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:59 Glazbenik Tony Cetinski na pozornici izvodi pjesmu 'Caruso'

Večernjakovu ružu dobila je Mojmira Pastorčić. 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

- Hvala RTL-u koji mi daje pozornicu da radim onako kako bih ja htjela, a ne svi drugi. Drago mi je da se cijeni ženska s mišljenjem, a ne samo ženska sa strukom - rekla je Mojmira. 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21: 49 Komičari Borna Sor i Domagoj Zovak najavljuju kategoriju 'TV osoba godine'. Nominirani su Zrinka Grancarić, Sabina Tandara Knezović, Robert Knjaz, Mojmira Pastorčić, Marko Šapit 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:47 Na pozornicu stiže još jedna glazbena poslastica. Pjevači Matija Cvek i Dino Jelusić izvode pjesme 'Kladim se na nas' i 'Sve još miriše na nju' kao hommage Massimu i Akiju Rahimovskom, glazbenicima koji su preminuli, a iza sebe ostavili neizbrisiv trag i zadužili glazbenu industriju u Hrvatskoj.

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

Dobitnik Ruže u kategoriji glumačko ostvarenje godine je Goran Marković. 

- Nisam ništa pripremio, htio bih ovu nagradu posvetiti svima koji traže sigurno mjesto 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:37 Glumice Jelena Perčin i Lucija Šerbedžija najavljuju kategoiju 'Glumačko ostvarenje godine'. Ove godine u toj kategoriji nominirani su Rene Bitorajac, Ljubica Jović, Ljubomir Kerekeš, Sandra Lončarić, Goran Marković.

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

TV emisija godine je 'Dnevnik Nove TV'

- Nema blesimetra i odmah je problem - našalila se ekipa.

- Hvala svim našim gledateljima na povjerenju -rekla je Romina Knežić

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:30 Kategoriju 'TV emisija godine' predstavili su nam operna diva Sandra Bagarić i glumac Asim Ugljen. Nominorani u toj kategoriji su  Dnevnik Nove TV (NOVA TV), Qatara (HRT), Potjera (HRT), RTL Danas (RTL), Šutnja (HRT).

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:27 Bend Vili & DeBili izvode svoju pjesmu 'Psiho'

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

Radijska osoba godine je Mario Lipovšek Battifiaca. 

- Hvala našim slušateljima. Nekako je radio najprisniji medij i ima direktan kontakt s našim slušateljima. Hvala onima koji su si dali truda i glasali - rekao je Mario i dodao: - Nekako me krenulo, ne samo na radiju nego i na televiziji. 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:18 Chefovi Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović koje smo gledali u Masterchefu prezenteri su kategorije 'Radijska osoba godine'. Nominirani su Iva Pavletić Crnić, Mario Lipovšek Battifiaca, Ivana Mišerić, Edina Pršić, Ana Lacković Varga,

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

Pobjednik ove kategorije je The Outsiders

- Ova je prva bilingualna teen serija, bilo je izazovno, snimano je za vrijeme korone. Ja se nadam da će se serija nastaviti, ali nam je jako drago što smo dobili Ružu jer je to znak da nas gledaju. Serija se gleda i u Južnoj Americi, Španjolskoj... - poručio je Matej Lončarić, direktor i osnivač JoomBoosa.

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:12 Pjevačica Mia Negovetić i influencer, te bivš natjecatelj 'Plesa sa zvijezdama' Sandi Pego stigli su na pozornicu kako bi najavili  kategoriju 'Digitalna ruža godine'. Nominirani su Natko Beck, Outsiders, Luka Perković Perkz, Surove strasti, Tena Sakar Vukić. Na pozornici su snimili i selfie. 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:08 Na pozornicu je stala pjevačica Jelena Rozga. Pjeva svoj hit 'Oprosti mala'

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

Dobitnik Ruže u kategoriji 'Novo lice godine' je  Lucija Judnić, mlada reporterka HRT-a

- Iznenađena sam i puno hvala svima. Ova Ruža je za sve kolege. Ovo mi je samo poticaj da budem sve bolja i bolje i hvala mojoj obitelji - rekla je Lucija

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

21:02 Iduća Ruža dodijelit će se u kategoriji za novo lice godine. Prezenteri su glavni urednik i direktor Večernjeg lista Dražen Klarić i  urednik zabavnog programa HRT-a Mario Sedmak najavljuju kategoriju 'Novo lice godine'. Nominirani su Lucija Judnić, Hiljson Mandela, Mirna Mihelčić, Marko Percan, Fran Vasilić

U kategoriji Radijska emisija godine pobjedu je odnijela emisija 'Purgeraj'

- Pozdravljam sve vas u HNK i dragi naši gledatelji, sve koji voite lijepi Zagreb grad i hvala svim našim suradnicima i poštovateljima i onima koji nas vole. Ova ruža događa se uoči 70. rođendana Radio Sljemena, pozivamo vas da nas slušate 17.4.. Svima šaljem pušlec, ak ne znate kaj je to, naučili bumo vas u 'Purgeraju' - kazala je Tanja Baran. 

20:54 Uskoro ćemo saznati pobjednike kategorije 'Radijska emisija godine', a prezentiraju ju treneri iz showa 'Života na vagi' Maja Čustić i Edin Mehmedović. Nominirani su u toj kategoriji Katedra za plastičnu kirurgiju (YAMMAT FM), Metafora (HR1), Purgeraj (Radio Sljeme), Povijest četvrtkom (HR1), Žena zmaj (Laganini fm)

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

20:50 Na pozornicu su stigle voditeljice Barbara Kolar i Daniela Trbović koje najavljuju prve prezentere i pozdravljaju publiku i gledatelje. 

 

Večernjakova ruža

Foto: Screenshot

 

20:46 Počela je Večernjakova ruža, a spektakl otvara legendarni bend Prljavo kazalište s pjesmom 'Stare navike'. Ovo je ujedno i premijera njihovog novog singla.

Pred HNK-om su i umjetnici na štulama

 

 

Na crveni tepih počeli su pristizati i nominirani i uzvanici. Među prvima su došli: glumac Goran Bogdan, trener iz Života na vagi Edin Mehmedović, glazbenik Tony Cetinski u pratnji supruge Dubravke, kao i televizijska novinarka i voditeljica Zrinka Grancarić koja je i nominirana u kategoriji TV osoba godine.

 

 

Večernjakova ruža

 

19:53 Uzvanici pristižu na crveni tepih

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?