povratak u Hrvatsku

MVEP: Grupa od 57 Hrvata poletjela je iz Tel Aviva za Beč

avioni izrael
RONEN ZVULUN/REUTERS
09.10.2023.
u 17:01

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovno je ranije danas osudio "brutalne" terorističke napade Hamasa na Izrael te kazao da se više od 50 hrvatskih državljana nalazi na putu prema Hrvatskoj, a sutra se očekuje i povratak hodočasnika

Grupa od 57 hrvatska državljana hodočasnika poletjela je zrakoplovom izraelskog avioprijevoznika iz Tel Aviva za Beč, odakle će nastaviti putovanjem svojim kućama organiziranim prijevozom, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Ministarstvo je istaknulo kako su uz njih cijelo vrijeme u zračnoj luci bili djelatnici Veleposlanstva RH u Tel Avivu.

"Od prvog dana MVEP brine o povratku naših državljana u Hrvatsku te nastavlja koordinirati napore kako bi se ostatak hrvatskih državljana vratilo svojim domovima. Sutrašnjim letom predviđen je povratak preostalih hrvatskih hodočasnika, naravno vodeći računa o sigurnosnoj situaciji i mjerama", navodi MVEP.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovno je ranije danas osudio "brutalne" terorističke napade Hamasa na Izrael te kazao da se više od 50 hrvatskih državljana nalazi na putu prema Hrvatskoj, a sutra se očekuje i povratak hodočasnika.

Veleposlanstvo RH u Izraelu vodi računa o svojim državljanima koji su u s njime u kontaktu, rekao je Plenković danas u Varaždinu.

 "To su hodočasnici i turisti, ali prije svega Hvati koji ondje žive".  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?