nestala 27. travnja prošle godine

Muž Marijane iz Big Brothera dao nove detalje o nestanku: Snimile su je 4 kamere

Marijana Seifert
Goran stanzl/PIXSELL
05.09.2023.
u 09:34

Marijana Seifert (djevojački Kovačević), pobjednica regionalnog Big Brothera, nestala je 27. travnja prošle godine u Zagrebu, a njezine osobne stvari - mobitel i torbica - pronađene su na Mostu mladosti. Policija je potragu zbog toga vrlo brzo usmjerila na Savu. Međutim, Marijana do danas nije pronađena.

Nadzorne kamere snimile su je u naselju Savica, gdje je u noći izašla iz stana u kojem je živjela sa suprugom i djecom, te prije dolaska na Most mladosti. No tada joj se gubi svaki trag, a misterij njenog nestanka i dalje traje, piše Index.hr

Prije nekoliko dana Dnevnik.hr objavio je poruke nestale Marijane koje im je ustupila njena prijateljica. Među njima su i sljedeće Marijanine poruke: "Doslovno mi je reka da može inscenirat da sam napravila neko sranje i da me nema više", "Samo se bojin da mi ne insceniraju nešto kako mi je prijetio". Poruke su od 25. veljače 2022. 

Sada je za isti portal intervju dao Marijanin suprug Karlo Seifert, koji nije davao nikakve izjave za javnost osim na dan kada je Marijana nestala. "Moram ovo učiniti zbog svojeg djeteta i zbog svih koji me znaju, prisiljen sam na ovo", objasnio je razloge svog istupa u javnost.

"Dva dana prije spornih poruka je uhićena, mjesec dana kasnije mahala nožem"

Prvo se osvrnuo na spomenute poruke. 

"Nikad nisam prijetio svojoj supruzi niti sam joj naudio na bilo koji način. Moja supruga je u tim porukama 25. veljače pisala kako je nju strah, kako će se njoj nešto inscenirati… Dva dana ranije je, 23. veljače, pod utjecajem alkohola uhićena u vlastitom stanu zbog nasilja prema meni i mojoj majci, i to pred dvoje malodobne djece. Ne znam što reći na te poruke jer nakon njezina nestanka otkrivam veliku količinu neistina koje je govorila svima oko sebe.

Nakon što je uhićena, vratila se u stan, razgovarali smo i molio sam je da poradi na sebi i problemu s alkoholom, pružio sam joj šansu, rekao sam joj da probamo ispočetka graditi obitelj. No moj je uvjet bio da prestane s pijanstvima. Nažalost, to se nije dogodilo. Mjesec dana kasnije mahala je kuhinjskim nožem i tada sam zvao supruga njezine sestre koji ju je uspio smiriti. Njezina agresija uvijek je bila povezana s alkoholom. Zbog toga se liječila i bila pod terapijom, kao i zbog depresije.

Grozno je što to moram danas reći za svoju suprugu. Ona u jednoj poruci kaže da ja s njom više ne mogu. Da, rekao sam joj da više ne mogu", ispričao je Seifert. 

"Rekao sam Marijani i njezinim roditeljima da želim razvod"

"Pet dana prije njezina nestanka priopćio sam Marijani i njezinim roditeljima da želim razvod. Noć ranije njezini su nećaci bili kod nas na prespavancu, trebala je doći kući u 21 sat, no došla je ujutro u 7 sati, alkoholizirana. Slala je poruke kolegici da je s jednim mladićem provela cijelu noć. S obzirom na to da je to bila prevara već po ne znam koji put, rekao sam joj da to više neću trpjeti. Ponudio sam da u stanu ostane koliko joj treba dok se ne snađe, ali da treba biti svjesna da je to kraj naše veze", ispričao je Seifert. 

Kazao je kako je 22. travnja prošle godine, pet dana prije njenog nestanka, Marijaninim roditeljima koji su došli po sina Marijanine sestre, odnosno svog unuka, rekao da je njegova odluka da će se razvesti i pitao ih hoće li ići razgovarati s Marijanom, na što su mu, tvrdi, rekli da nemaju što reći i otišli su za Knin. Dodaje i da je laž da su je vidjeli dva dana prije nestanka u njihovu stanu u Zagrebu.

Ispričao je i kako se Marijana ponašala u danima nakon što joj je rekao za razvod, a prije nestanka. 

"U idućih je pet dana prosječno dnevno doma boravila po dva sata. Ostalo je bila ili na poslu ili u kafiću pokraj ili tko zna gdje. No moram reći da u tih pet dana nismo imali nikakvih svađa ni sukoba. Znala mi je poslati poruku: molim te kupi kruh… Nije bilo agresije ni svađa s njezine strane", ispričao je. 

Detaljno opisao dan kad je Marijana nestala

Detaljno je opisao kako je izgledao dan kad je nestala.

"Ujutro je otišla na posao, radila je od 9 sati u kladionici. U 15 je sati napisala da joj dolazi kontrola na posao, da će ostati duže. Nakon toga mi dolazi poruka da ide na kavu. U 18 sati i 40 minuta otišao sam po hranu za malog, a s obzirom na to da je padala kiša, nazvao sam je želi li da dođem po nju. Odgovorila je da ne treba, da je s kolegicom. Otišao sam u dućan, a pokraj njega se nalazi kafić u kojem je sjedila s jednim mladićem.

Kad sam došao kući iza 7 sati nazvao sam je i rekao da joj je super ta kolegica. Odgovorila mi je da sam ja pravi frajer da bi ušao u lokal. Nakon toga poslao sam joj poruku: 'Molim te oprosti, naravno da možeš biti na kavi s kim želiš. Oprosti na reakciji.' U 2 sata i nešto sitno u noći dolazi mi poruka od nje: 'Hvala ti.' Nazvao sam je i rekao da ne znam što to znači, ali sam je upitao misli li doći više doma. Na to je ona rekla da ne zna što ja od nje hoću, da me nema kad joj trebam… Odgovorio sam joj: 'Ja sam doma s djecom, a gdje si ti?' Počela je plakati i tako je razgovor završio", ispričao je.

Pa prepričao drugi dio noći.

"Nije djelovala pijano"

"Kući je došla oko 3:20 i iznenadila se što sam ja budan. Naravno da nisam mogao spavati s obzirom na sve zadnjih nekoliko dana. Ona nije djelovala pijana, rekao sam to i policiji. Ona je bila suvisla, razgovijetna, nije teturala. Zdravorazumski, ako je cijelo vrijeme pila, ona je trebala biti pijana. No nije tako djelovala. Policija mi je također nakon pregledavanja snimki nadzornih kamera, koje su je snimile u noći nestanka, rekla da ona ne tetura, ne zastajkuje, ne djeluje pijano", prepričao je za Dnevnik.hr.

Na pitanje novinarke vratio se na trenutak kada je ušla na stan, a on je budan čekao. 

"Rekao sam joj: 'Što radiš? Gdje si ti?' Djelovala je zbunjeno što me našla u hodniku. Rekao sam joj da uđe u kuhinju, da razgovaramo. Razgovarali smo 15-ak minuta i tema je uvijek ista: zašto si to radiš, zašto nisi doma cijeli dan? Imaš dvoje djece koja te trebaju. Ona je ponavljala da je nezadovoljna poslom, da nema obitelj, da su je svi napustili… Rekao sam joj da će moju potporu imati i dalje bez obzira na to što ćemo se rastati. Na to je rekla da se mora ići prošetati", kazao je.

"Obula je druge tenisice i u 3:35 ili 3:40 izašla"

Tvrdi da nije bilo nijednog povišenog tona prije nego što je izašla iz kuće.

"Rekao sam joj samo da gdje će sad po kiši ići šetati. Inače je znala noću izaći van i hodati, patila je od nesanice. Znao sam se probuditi u neko doba noći, a nje ne bi bilo. Rekao sam joj da ide pogledati djecu bar, da ih nije cijeli dan vidjela. Odbila je. Obula je druge tenisice, uzela je udobne, sportske, torbu s kojom je i došla te je napustila stan", kazao je.

Na pitanje koje su bile Marijanine posljednje riječi prije nego što je izašla iz stana, odgovorio je: "To bih zadržao za sebe. Stan je napustila oko 3:35, 3:40. Iduće što znam je da mi iza 7 sati ujutro policija dolazi na vrata s njezinom torbom i pita me: 'Znate li gdje vam je supruga?'"

Na upit o njegovim navodnim oprečnim izjavama o toj noći, rekao je:

"Ovo što sam sad rekao je istina. To je jedina verzija koja postoji i nju sam ispričao policiji. Siguran sam da sam njezinim roditeljima rekao da je došla kući, ali u te dvije minute i u tom šoku ne mogu se sjetiti jesam li im rekao koliko smo minuta Marijana i ja razgovarali – je li to bilo 5, 10 ili 15. No sigurno sam im rekao da smo razgovarali i da je promijenila tenisice. Piše se da sam tri puta promijenio iskaz, što je laž. Policiji sam dao samo jedan iskaz, a to što se piše, ja to nikad nisam rekao."

Što se vidi na snimkama nadzornih kamera

Dodao je kako policija ima snimke četiriju nadzornih kamera.

"Od toga su dvije na našem ulazu. Nitko ne može ući u zgradu ni izaći iz nje a da ne bude snimljen. Snimke su pregledavane pola sata prije Marijanina izlaska i pola sata nakon. Nitko u tom razdoblju nije napustio naš ulaz. Po ulici kojom je prolazila prema mostu, gdje su također kamere, nitko je ne prati, nitko nije prošao osim nje, ni automobil ni pješaci. Kamera koja je na benzinskoj pumpi snimila ju je kako ide dalje prema mostu, no ne pokriva i dio da bi se vidjelo da se na njega popela", kazao je, prenosi Index.

Na pitanje što misli da se dogodilo s Marijanom, odgovara:

"Iskreno, nadam se da je negdje otišla. Nadat ću se dok mi netko ne da nekakav materijalni dokaz, trag, tijelo… Ona je i dalje moja supruga, majka mojeg sina. Ako postoji ikakva šansa da je ona negdje i da je to napravila svojom voljom, to je njezina odluka, kakva god da je", rekao je. 

Upitan je i isključuje li ubojstvo.

"Tko bi je ubio? O takvoj opciji ne želim ni razmišljati. Nisam okružen takvim ljudima i takvim stvarima. Nemam informaciju da joj je netko prijetio, no puno toga o njoj saznao sam naknadno. Policija mi je rekla da se ne sumnja na bilo kakvo nasilje", rekao je za Dnevnik Karlo Seifert. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?