tragedija

Muškarac nasmrt zgnječen tisućama golemih kolutova tvrdog sira

sir Grana Padana
Ilustracija
07.08.2023.
u 21:40

74-godišnji Giacomo Chiapparini je nasmrt zgnječen tisućama golemih kolutova tvrdog sira, od kojih svaki teži oko 40 kg. Tragedija se dogodila nakon što se jučer slomila polica u njegovom skladištu u Lombardiji na sjeveru Italije, stvarajući domino efekt u kojem je srušeno tisuću kolutova, objasnio je za AFP vatrogasac Antonio Dusi, prenosi Index.hr

"Urušavanje je zvučalo kao grmljavina"

Dodao je da su spasioci "morali ručno pomicati sireve i police" te kako im je "trebalo oko 12 sati" da konačno pronađu tijelo stradalog muškarca, prenosi Guardian.

U skladištu, smještenom u gradiću Romano di Lombardia u blizini Bergama, nalazilo se 25.000 kolutova Grana Padana, tvrdog sira koji podsjeća na parmezan i vrlo je popularan u Italiji.

Neki od kolutova navodno su pali s visine od oko 10 metara, a lokalni stanovnik rekao je talijanskim medijima da je urušavanje zvučalo "kao grmljavina". Prouzročena gospodarska šteta procijenjena je na 7 milijuna eura. Govoreći za talijanske medije, susjed je Chiapparinija opisao kao "velikodušnog" čovjeka. 

 

Ključne riječi
sir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije