u indijskoj državi Uttar Pradesh

Munje ubile 18 ljudi u Indiji

munje
21.09.2016.
u 16:00

Ukupno18 žrtava unutra samo 48 sati odnijeli su udari munja u indijskoj državi Uttar Pradesh. U olujnom nevremenu koje je zahvatilo sjever Indije u petak je stradalo osam ljudi, a u nedjelju još deset.

Vlasti su najavile da će obitelji žrtava dobiti oko šest tisuća dolara pomoći.

Munje u Indiji svake godine ubiju iznenađujuće velik broj ljudi. Samo u državi Uttar Pradesh tijekom kolovoza je smrtno stradalo njih 58, a procijene govore o 2000 žrtava godišnje u cijeloj zemlji.

Većina žrtava su farmeri koji stradaju tijekom rada u širokim, otvorenim rižinim poljima,daleko od bilo kakvog skloništa kada ih iznenadi oluja. Dio žrtava strada i u vlastitim krevetima, zbog slabe kvalitete gradnje kuća koje obično nemaju gromobrane.

Procjenjuje se da svake godine u svijetu od udara munja strada između 6 i 24 tisuće ljudi. Procjene otežava činjenica da mnoge države ne vode pouzdane statistike stradalima u elementarnim nepogodama.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije