Moskva odbacila Prigožinove navode o ukrajinskom proboju u Bahmutu: 'Situacija je pod kontrolom'

rat u Ukrajini
Reuters/PIXSELL
12.05.2023.
u 08:27

"Izjave o 'obrambenim probojima', koji su se dogodili u različitim područjima duž linije vojnog kontakta, ne odgovaraju stvarnosti", objavilo je rusko ministarstvo obrane

Moskva je odbacila izvješća ruskih vojnih blogera i šefa Wagner grupe Jevgenija Prigožina da su ukrajinske snage probile ruske prednje linije u razorenom gradu Bahmutu.

"Izjave o 'obrambenim probojima', koji su se dogodili u različitim područjima duž linije vojnog kontakta, ne odgovaraju stvarnosti", objavilo je rusko ministarstvo obrane, prenosi The Guardian.

"Ukupna situacija u području specijalne vojne operacije je pod kontrolom", stoji u priopćenju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je u četvrtak da je odobrio plan reformi za unaprjeđenje kaznenog sustava i onog za provedbu zakona, ključnih elemenata u planovima za osiguranje brzog članstva u Europskoj uniji. "Moramo osigurati sustav koji jamči pravdu i vladavinu prava u našoj zemlji, kompatibilan s našim ciljem brzog pridruživanja Uniji", izjavio je Zelenski u svom noćnom video obraćanju.

Promjene bi, rekao je Zelenski, bile dio novog društvenog ugovora koji bi osiguravao građanima da se osjećaju sigurno i zaštićeno. "Povjerenje u državu temelji se na povjerenju u one koji djeluju u njeno ime. Provođenje zakona i tužiteljstvo su ključni za to, kao i svi koji rade u državnom aparatu", ustvrdio je.

Ukrajina, koja se bori protiv ruske agresije, službeno je podnijela zahtjev za članstvo u Uniji, a kao ključne elemente na tom ukrajinskom putu EU vidi okončanje "endemske" korupcije, nadogradnju zakonodavstva, kao i reforme u pravosuđu, piše Reuters.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije