VISOKA predstavnica EU-a

Mogherini negirala da EU razmatra nove sankcije protiv Rusije zbog Sirije

Federica Mogherini
17.10.2016.
u 15:27

VISOKA predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini izjavila je da Vijeće za vanjske poslove EU-a, koje se u ponedjeljak sastalo u Luxembourgu, neće razgovarati o sankcijama protiv Rusije zbog njezine uloge u Siriji, ali da su moguće daljnje mjere protiv sirijskog režima.

"Nijedna zemlja članica nije predložila sankcije protiv Rusije. Mi već imamo sankcije protiv sirijskog režima i razgovara se i o mogućnosti njihova proširenja“, rekla je Mogherini po dolasku na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

Sjedinjene Države i Velika Britanija upozorile su da zapadni saveznici razmatraju ekonomske sankcije protiv Sirije i Rusije zbog opsade grada Alepa.

Johnson: događaji u Alepu sramota za čovječanstvo

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson rekao je da su događaji u Alepu sramota za čovječanstvo i da bi se Europska unija trebala usredotočiti na to kako zadržati pritisak na Siriju i Rusiju.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier izrazio je sumnju u učinkovitost novih sankcija protiv Rusije, ističući da se treba usredočiti na to da se Alepu dostavi humanitarna pomoć.

 "U ovom trenutku ne vidim kako bi sankcije mogle pridonijeti poboljšanju situacije za civilno stanovništvo“, rekao je Steinmeier.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?