Savezni sudac presudio

Mike Pence mora svjedočiti u istrazi o napadima na Kapitol 6. siječnja

Mike Pence
29.03.2023.
u 09:33

Savezni sudac presudio je da bivši američki potpredsjednik Mike Pence mora svjedočiti pred velikom porotom o razgovorima koje je vodio s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom uoči napada na Kapitol 6. siječnja 2021., prema medijskim izvješćima.

U odluci je sudac također rekao da Pence i dalje može odbiti odgovoriti na pitanja povezana sa 6. siječnjom, prenosi CNN, navodeći anonimne izvore, dodavši da se Pence još uvijek može žaliti na presudu, javlja Hina. 

NBC je također izvijestio o sučevoj odluci pozivajući se na izvore upoznate s presudom, rekavši da ona prisiljava Trumpova bivšeg potpredsjednika da se pojavi pred velikom saveznom porotom, no da je zaštićen od svedočenja o 6. siječnju 2021. New York Times je također izvijestio da se prema presudi Pence mora pojaviti na sudu. 

Predstavnici posebnog tužitelja Jacka Smitha koji vodi istragu ministarstva pravosuđa o  navodnim naporima Trumpa i njegovih saveznika da ponište izborni poraz 2020. godine, nisu odmah bili dostupni za komentar.

Nisu bili dostupni ni predstavnici Pencea.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije