Šrapnel je otkrio istinu:

MH17 je oborio ruski raketni sustav

MH17
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.03.2015.
u 11:52

Komad metala testirali su međunarodni forenzičari i zaključili da odgovara eksplozivnom punjenju za BUK, protuzrakoplovni sustav ruske proizvodnje

Komad metala s mjesta pada zrakoplova Malaysia Airlinesa MH17 odgovara raketi zemlja-zrak BUK, objavila je u četvrtak nizozemska televizija. To, pak, podupire teoriju da su letjelicu oborili proruski separatisti, javlja Reuters. Tu je krhotinu prije nekoliko mjeseci pronašao nizozemski novinar u selu Hrabove nad kojim je u srpnju prošle godine oboren zrakoplov s 298 putnika i članova posade. Nizozemski RTL objavio je da su komad metala testirali međunarodni forenzičari i zaključili da odgovara eksplozivnom punjenju za BUK, protuzrakoplovni sustav ruske proizvodnje. Rušenje zrakoplova bilo je prekretnica u ukrajinskom sukobu u kojem se proruski separatisti na istoku zemlje bore protiv snaga vlasti u Kijevu. Kijev i zapadni saveznici optužili su pobunjenike za tu nesreću koja je zapadne vlade učvrstila u uvjerenju da sankcije treba uvesti i pobunjeničkim vođama i Moskvi. Rusija je, pak, cijelo vrijeme tvrdila da je zrakoplov oborila ukrajinska vojska. No, Nizozemska još uvijek istražuje uzrok pada i navode kako se istraga fokusira na više izvora, a ne samo na taj komad metala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije