OVALNI URED

Merkel se sastaje s Obamom, glavna tema je kriza u Ukrajini

merkel obama
09.02.2015.
u 10:24

Merkel smatra kako se kriza u Ukrajini treba rješavati diplomatskim putem, dok vojni stručnjaci i republikanci u Kongresu pritišću Obamu da vojno pomogne Ukrajini

Njemačka kancelarka Angela Merkel u Washingtonu se u ponedjeljak sastaje s američkim predsjednikom Barackom Obamom. U Ovalnom uredu Bijele kuće Obama i Merkel uglavnom će razgovarati o ukrajinskoj krizi, ISIL-u, nastavku pregovora s Iranom oko nuklearnog naoružanja i budućnosti Afganistana, piše BBC. Merkel smatra kako se kriza u Ukrajini treba rješavat isključivo diplomatskim putem, dok vojni stručnjaci i republikanci u Kongresu pritišću Obamu da vojno pomogne Ukrajini. Mnogi smatraju da je mogućnost da SAD samostalno naoružaju Ukrajinu sasvim realna, jer bi time osigurali i američke nacionalne interese. Razgovori bi trebali biti uvod za predstavljanje novog mirovnog plana kojeg bi u srijedu u Minsku Merkel i francuski predsjednik Hollande trebali predstaviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije