nisu ispunili obveze

Merkel ne vidi razloge za ukidanje sankcija protiv Rusije

Angela Merkel
19.08.2016.
u 13:40

Ne postoje razlozi za ukidanje sankcija Europske unije protiv Rusije jer Moskva nije ispunila svoje obveze iz mirovnog dogovora iz Minska, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel u razgovoru objavljenom u petak.

Merkel je za RedaktionsNetzwertks Deutchland (RND) rekla kako je Rusija izazvala ogromnu krizu aneksijom polutoka Krima iz 2014., te podrškom separatistima u istočnoj Ukrajini.

"Europa je morala reagirati protiv ovog kršenja njezinih temeljnih principa", smatra Merkel.

Dodala je kako ona i francuski predsjednik Francois Hollande rade punom snagom kako bi natjerali Rusiju i Ukrajinu da implementiraju dogovor iz Minska o primirju unatoč svim poteškoćama.

"To ostaje mjerilom budućnosti sankcija", istaknula je Merkel.

Europska unija u lipnju se dogovorila da će produžiti sankcije protiv Rusije u području energije, financija i obrane do kraja siječnja iduće godine.

Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier sa svojim socijaldemokratima, koji su u vladajućoj koaliciji s CDU-om Angele Merkel, ima pomirljiviji ton prema Rusiji, te smatra kako bi EU trebala postupno ukinuti sankcije ako se pokaže napredak u mirovnim pregovorima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije