Susret u Berlinu

Merkel i Hollande traže rješenje za najveću izbjegličku krizu u 50 godina

Merkel Hollande
DPA/PIXSELL
24.08.2015.
u 10:11

Službene brojke kažu da je prošlog mjeseca u Europsku uniju ušao rekordan broj izbjeglica, njih čak 107.500

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande susrest će se danas u Berlinu gdje će raspravljati o europskim naporima u rješavanju najveće izbjegličke krize u 50 godina, piše France 24.

Dvoje državnika razgovarat će i o situaciji u Ukrajini, a poslije će im se pridružiti i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Nakon zajedničke večere trojac će održati konferenciju za medije.

Situacija se neće riješiti sama od sebe

Službene brojke kažu da je prošlog mjeseca u Europsku uniju ušao rekordan broj izbjeglica, njih čak 107.500, te se traži zajednički pristup Europe tom problemu. – Situacija se neće riješiti sama od sebe – kazao je izvor iz francuskog predsjedništva te dodao kako odluke koje je donio EU nisu dovoljne i dovoljno brze.

Među prioritetima će biti i sastavljanje lista država čiji državljani se neće smatrati tražiteljima azila, osim u posebnim situacijama. EU nije uspjela u naporu u slaganju takve liste.

Merkel i Hollande će nastojati postići dogovor i oko ubrzavanja izgradnje prihvatnih centara u Grčkoj i Italiji, dvije države EU koje su najviše pogođene izbjegličkim valom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?