strariji modeli

Mercedes opozvao gotovo milijun automobila zbog problema s kočnicama

Ilustracija
06.06.2022.
u 08:55

Ovog puta se opoziv odnosi na automobile proizvedene između 2004. i 2015. godine, a riječ je o SUV-ovima ML i GL, kao i R-Klasi

Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz opozvao je gotovo milijun strarijih modela zbog potencijalnih problema s njihovim kočinskim sustavima.

Tijekom vikenda je kompanija priopćila da će kontaktirati vlasnike automobila jer bi kočnice njihovih automobila mogle biti pod utjecajem "napredne korozije". Opoziv se odnosni na 993.407 automobila od kojih se 70.000 nalazi u Njemačkoj. Mercedes je opozvao sličan broj automobila i prošle godine zbog sigurnosnog problema sa sustavom poziva u hitnim situacijama.

Ovog puta se opoziv odnosi na automobile proizvedene između 2004. i 2015. godine, a riječ je o SUV-ovima ML i GL, kao i R-Klasi, prenosi Klix. 

Iz Mercedesa su naveli da bi snažno kočenje moglo rezultirati mehaničkim oštećenjem kočinskog sustava upravo zbog spomenute korozije.

Proces opoziva vozila uključuje provjeru i zamjenu dijelova ukoliko to bude potrebno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije