UHIĆENI DOBAVLJAČI ORUŽJA ZA POKOLJ U PARIZU:

Među privedenima Srbin i Crnogorac, u sve je upletena balkanska mafija!?

polciija
13.04.2016.
u 20:15

Španjolska policija uhitila je francuskog državljanina koji je, sumnjaju, jedan od glavnih karika u organizaciji krijumčara oružja u Europi. On je pribavio oružje Amedyju Coulibalyju, koji je lani u siječnju izveo oružani napad na židovski supermarket u Parizu.

Policija je izvijestila da je u utorak uhićen Antoine Denevi, 27-godišnjak iz sjeverne Francuske. Uhićen je u španjolskoj Malagi nakon što je Francuska raspisala međunarodni uhidbeni nalog, javlja Telegraph.

Na sudu u srijedu Denevi je zanijekao da je prodao oružje i pristao na izručenje Francuskoj, prenosi Net.hr

“Otišao je iz Francuske nekoliko tjedana nakon napada na Pariz kako bi izbjegao uhićenje. Smjestio se u Malagi odakle je nastavio svoje ilegalne aktivnosti uz pomoć lažnih dokumenata”, navodi se u priopćenju policije.

“Pokazalo se da je imao vezu s ljudima srpskog porijekla. Oni su mu možda osigurali pristup oružju i streljivu”, navodi se u priopćenju policije.

Policije Španjolske i Francuske sudjelovale su u akciji u utorak tijekom koje su još dvije osobe zadržane, jedan Srbin i jedan Crnogorac.

Amedy Coulibaly
Amedy CoulibalyFoto: -/AFP

Amedy Coulibaly je bio jedan od trojice islamskih militanata koji su izveli nekoliko terorističkih napada u Parizu od 7. do 9. siječnja 2015. Ukupno je tada poginulo 17 ljudi.

On je 8. siječnja 2015. godine ubio policajku i uzeo taoce u židovskom supermarketu, gdje je ubio četvero ljudi.

Njegovi pomagači, braća  Said and Cherif Kouachi, ubili su 12 ljudi u redakciji satiričnog časopisa Charlie Hebdo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije