potraga za brodom

Među nestalima i Hrvat: Našli prevrnutu splav za spašavanje

29.09.2019.
u 20:27

U subotu navečer letjelice NHC, a potom i Falcon 50 primijetili su prevrnuti splav za spašavanje. No nisu mogli djelovati zbog mraka te su u nedjelju na tu lokaciju poslali najbliži trgovački brod. 

Potraga za brodom Bourbon Rhode i dalje traje te su uključeni Francuska mornarica i Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje. Pet komercijalnih plovila promijenilo je smjer kako bi pomoglo spasilačkim timovima u potrazi za brodom i nestalim pomorcima.

Na tegljaču je bilo 14 pomoraca. Troje je pronađeno živo na jednom od čamaca za spašavanje, piše 24sata.hr. 

Mobilizirane spasilačke ekipe pronašle su čamac za spašavanje s tri člana posade, a uočio ga je zrakoplov Falcon 50  (francuske ratne mornarice) koji je posebno opremljen za takve zadaće, priopćila je kompanija.

Potraga traje još za 11 pomoraca koji su nestali nakon uragana Lorenzo koji je potopio tegljač Bourbon Rhode. Brod je isplovio iz Las Palmasa na Kanarskom otočju i plovio je za Gvajanu, prema Južnoj Americi, no u četvrtak, nekih 1200 metara od otočja Martinique, zahvatio ih je uragan.

Među nestalima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. 

Žena kapetana, Marijana svjesna je da još ništa nije izgubljeno te da je pronalazak kapetana tegljača Bourbon Rhode, živog i zdravog, još izgledan.

- Pratimo situaciju, čekamo, nemamo novih informacija. Dina i njegove mornare traže helikopter, avion i deset brodova, a obvezu traženja imaju i brodovi koji se nađu u blizini. Tako da nismo izgubili nadu - rekla je.

BOURBON-ovi  timovi ostaju u potpunosti mobilizirani za praćenje situacije i održavanje kontakta s obiteljima članova posade, pružajući im punu podršku u ovom teškom vremenu.

Nadzorna fregata francuske mornarice "Ventôse" i helikopter "Panther" intervenirat će sutra stoji u službenom priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije