poljska

Mađarski premijer proglašen osobom godine zbog stavova prema migrantima

Orban
07.09.2016.
u 16:53

Mađarski premijer Viktor Orban sinoć je na ekonomskom forumu koji se održava u poljskom gradu Krynici dobio priznanje "Osoba godine", javlja AP.

Zahvaljujući se na priznanju Orban je rekao da Europa prolazi ključno razdoblje, a "samo one države koje drže do svojeg povijesnog, vjerskog i nacionalnog identiteta preživjet će sve izazove današnjice".

Orban se ističe tvrdim stavom prema ulasku migranata u Mađarsku, a 2. listopada bit će održan referendum s pitanjem može li Europska unija bez suglasnosti mađarskog parlamenta odlučivati o broju izbjeglica koje će ući i ostati u državi.

Nagradu "Osoba godine" dodjeljuju poljski političari i ekonomisti onima za koje procijene da su dali osobit doprinos tijeku zbivanja u srednjoj i istočnoj Europi. Prošle je godine nagradu dobio Jaroslaw Kaczinsky, predsjednik vladajuće poljske stranke Pravo i Pravda, koji s Orbanom dijeli isti stav protiv migranata i njihova useljavanja u europske države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?