Koronavirus

Mađarska je prva država EU koja će probati rusko cjepivo Sputnik V

12.11.2020.
u 15:11

Mađarska će tako biti prva država članica EU koja je objavila planove za nabavku ruskog cjepiva. Preliminarni rezultati pokazuju da je cjepivo Sputnik V 92 posto učinkovita protiv koronavirusa, naveo je Szijjarto.

"Ovo je dobra vijest za Mađarsku. U ozbiljnim smo pregovorima s Rusima da otkupimo veliki broj cjepiva", rekao je ministar.

Uzorci cjepiva će biti prvo distribuirani u laboratorije, kako bi prošli testove.

"Prvi kontingent će biti manji i proći će klinička testiranja prije nego što se uveze velika količina Sputnika V u ciječnju", kazao je on.

Szijjarto se nalazi u karanteni devet dana, a govoreći o svom iskustvu s koronavirusom rekao je da se osjeća bolje i da je imao tipične simptome, osim upale pluća i visoke temperature.

Kirill Dmitriev, direktor Ruskog fonda za izravna ulaganja, koji financira njegov razvoj, rekao je za Financial Times ranije ove godine da su politički razlozi ometali rasprave s državama EU o cjepivu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije