KNJIGA O PRVOJ DAMI FRANCUSKE

Macronovi u erotskoj priči?!

19.01.2018.
u 19:30

Neautorizirana biografija Brigitte Macron donosi neprovjerene priče, ali i ono što se već zna o prvom susretu s Emmanuelom

Biografije poznatih uvijek su tiražna roba, no 21. stoljeće promijenio je njihove glavne aktere, jer to su danas ponajprije političari. Nakon što je u Americi kontroverznom knjigom pogođeno okruženje predsjednika Donalda Trumpa, na red je došao i bračni par Macron. Novinarka francuskog tabloida Closer Maelle Brun objavila je neautoriziranu biografiju supruge francuskog predsjednika Emmanuela Macrona “Brigitte Macron, oslobođena”.

Učenik iz razreda njezine kćeri

Knjiga je vrlo iskrena. Brun opisuje situaciju prvog upoznavanja; Brigitte je tada imala 38, a Emmanuela 14 godina. On je, u Amiensu, išao u isti razred škole kao i njezina kći, a ona je zbog te ljubavi izgubila sve prijatelje. Bio je to veliki skandal, ugledna Brigitteina obitelj dobivala je uvredljiva pisma, jedan od izvora čak spominje pljuvanje po vratima.

Teško da je itko mogao shvatiti što je nagnalo ženu udanu za bogatog bankara, s kojim ima troje djece, da se upusti u ljubavnu priču koja se rijetko sreće i kao tema nekog slobodnijeg filmskog scenarija. Rasplet nije bio jednostavan, današnji francuski predsjednik poslan je na školovanje u Pariz, a gospodin Auziere, za kojeg je Brigitte bila udana, napustio ju je čim je doznao za tajnu vezu. No, na razvod je pristao tek 2006. pa se par Macron vjenčao tek 2007. Možda je tortura koju je prošla i jedan od uzroka utjecaja kojem ima na supruga.

U knjizi se opisuje kako je gospođa Macron imala glavnu ulogu u njegovu političkom usponu balansirajući između uloge spin doctora i sive eminencije. Kada je bio ministar gospodarstva između 2014. i 2016. godine, neki su članovi njegova kabineta bili izrazito ljubomorni na njezin utjecaj. I nije to sve. Prva biografija prve dame Francuske bavi se i otkrićem navodnog erotskog romana koji je njezin muž napisao davno prije nego što je postao najmlađim francuskim predsjednikom. Štoviše, u knjizi se navode riječi jedne susjede koja tvrdi kako je u romanu opisan razvoj odnosa između autora i njegove buduće supruge.

Macron piše i pjesme

Govori o tome kako je 300 stranica priče prilično slobodno napisano, no s izmijenjenim imenima. Riječ je, ipak, o nagađanjima jer susjeda nije sačuvala rukopis koji joj je Emmanuel navodno dao da pretipka. Navodi se i kako je današnji predsjednik Francuske u tom kreativnom zanosu jako volio pisati i pjesme.

I bez toga čitatelj će u knjizi pronaći niz malo poznatih detalja o prvoj dami Francuske. Brigitte Trogneux, kako joj je djevojačko prezime, bila je prilično dobra klizačica. Iako je najpoznatija kao učiteljica, bila je svojedobno i osoba za odnose s javnošću gospodarske komore regije Nord-Pas-de-Calais. Tu je karijeru prekinulo preseljenje u Strasbourg zbog posla njezina prvog supruga. Čak je i s politikom imala kontakta prije nego što je svoju karijeru počeo Emmanuel Macron. U Truchtersheimu pokraj Strasbourga, gdje je živjela s prvim suprugom, bila se uključila u kampanju kojoj je bio cilj otvaranja klizališta, ali i ograničenja najamnine za mlada kućanstva. Kao učiteljica bila je sve samo ne prosječna. Počela je predavati tek s 31 godinom, a obilježila ju je i tragedija. Njezina je sestra, s mužem i šestogodišnjom kćeri, 1961. poginula u prometnoj nesreći. Ta je trauma umnogome utjecala na gubitak otvorenosti, zbog koje je Brigitte i danas na meti kritičara.     
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije