telefonski razgovor

Macron razgovarao s Trumpom o povlačenju američkih snaga iz Sirije

08.01.2019.
u 17:11

Francuski predsjednik Emmanuel Macron telefonski je razgovarao s američkim kolegom Donaldom Trumpom o planu Washingtona da povuče snage iz Sirije, priopćila je u utorak Jelisejska palata.

- U kontekstu povlačenja američkih vojnika iz sjeveroistočne Sirije, predsjednik Republike naglasio je značaj tijesne suradnje među članicama međunarodne koalicije kako bi se omogućila sigurnost svih naših partnera  - navodi palata u priopćenju.

Tijekom telefonskog razgovora održanog u ponedjeljak navečer, "francuski i američki predsjednik ponovili su svoju odlučnost da postave crvenu liniju prema korištenju kemijskog oružja", dodaje se.

Krajem 2018. godina Trump je naredio povlačenje vojnika iz Sirije, tvrdeći da su džihadisti tzv. Islamske države poraženi. 

Francuska je bila među prvim europskim zemljama koje su se pridružile vojnoj koaliciji protiv džihadista.

Oko 1.000 vojnika, uključujući i specijalne snage, smješteno je na sjeveru zemlje i razmješteni su pokraj kurdskih i arapskih snaga, prenosi Xinhua.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?