australija

Lovili ribu, doplivala ribetina: Pogledajte susret s morskim psom

24.04.2022.
u 11:33

Obiteljsko uživanje i ribolov uz australsku obalu pretvorili su se u užas u sekundi kada su vidjeli goleme razjapljene čeljusti velikog bijelog morskog psa kako napada njihov brod.

David Tuckfield je sa suprugom Tanjom i 14-godišnjim sinom pecao uz australsku obalu kada su prošlog tjedna ugledali ovog grabežljivca. Morski pas se približio njihovom malom čamcu uz obalu Manduraha, južno od Pertha, prenosi Kurir.

Morski pas, velik oko četiri metra, bio je gotovo upola kraći od njihovog broda i činilo se odlučnim da iz njega izvuče ručak, kažu. David Tuckfield rekao je za Kanal 9 da se čini da je morski pas "naciljao" propelere čamca.

Čak ga je nekoliko puta ugrizla tijekom sata koliko je trajao "progon" morskog psa ove obitelji i pokušala ukrasti njihov ulov.

No obitelj je uspjela izbjeći 'bliži susret' s morskim psom te se bez ogrebotine vratila na obalu.

"Tako veliko veličanstveno stvorenje. Ne cijenimo ih dok ih ne vidite izbliza tamo, na njihovom terenu", rekao je David.

Prošle godine je objavljeno da neke australske organizacije pokušavaju promijeniti način na koji se govori o morskim psima kako bi promijenile svoju negativnu sliku. Stoga su "napadi" preimenovani u "negativni susreti" ili "interakcije" u pokušaju da promijenimo naš odnos s tim neshvaćenim stvorenjima. Slične kampanje dugo su pozivale na promjenu načina na koji se o njima govori u pokušaju poticanja napora za očuvanje.

Ključne riječi
pas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?