Drama u Sloveniji

Liječnici živog pacijenta proglasili mrtvim, sve se saznalo nakon sprovoda

smrt
16.09.2022.
u 13:47

U bolnici u Sloveniji živog pacijenta zamijenili su s umrlim. U Općoj bolnici Celje zamijenjen je identitet dva starija pacijenta. Jedan je preživio, drugi je umro, a bolnica je preživjelog proglasila mrtvim i obavijestila njegovu obitelj. Prije nego što je zamjena otkrivena, sprovod je već bio obavljen, javlja N1 Slovenija.

Zamjena je otkrivena kada se preživjeli pacijent vratio u dom za starije osobe.

- Znam samo da je jučer u dom došao štićenik za kojeg smo mislili da je mrtav - rekao je direktor Doma za starije osobe Loka pri Zidanom Mostu.

Uprava bolnice ponudila je ostavku koju će vijeće ustanove prihvatiti, najavio je predsjednik Upravnog vijeća Andrej Klasinc.

O zamjeni identiteta policiju je obavijestila i celjska bolnica.

- Prikupljamo obavijesti u smjeru sumnje na počinjenje kaznenog djela nesavjesnog rada - rekli su u celjskoj policijskoj upravi.

Više informacija policija će dati nakon razgovora s rodbinom.

Bolnicu u Celju od travnja vodi direktor Aleksander Svetelšek, dok je od veljače Vindišar stručni direktor.

Ostavku je dala i pomoćnica direktora za sestrinstvo Darja Plank.

Ministar zdravstva Danijel Bešič Loredan kaže da je ovakvo nešto u 21. stoljeću nedopustivo.

- Prije svega, kao čovjek, kao liječnik i kao potpredsjednik Vlade, moram se najiskrenije ispričati obitelji, također i u ime predsjednika Vlade, za ovo što se dogodilo. U 21. stoljeću, u doba digitalizacije, to je nešto što je nedopustivo. Netko je jučer pokopao oca, a danas saznaje da mu je otac živ, a drugi saznaju da im je otac mrtav - rekao je Bešič Loredan.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije