ČUDESNO OZDRAVILA

Leukemiju izliječila sastojkom koji se nalazi u ovom poznatom začinu

Foto: Facebook
04.01.2018.
u 12:37

Britanka Dieneke Ferguson (67) ozdravila je zbog tableta kurkumina koje je svakodnevno pila godinama

Britanka Dieneke Ferguson (67) pet se godina borila s leukemijom, a onda se bolest čudesno povukla. 
No, za njezin oporavak nije zaslužna niti kemoterapija koju je primala niti transplantacija matičnih stanica već sastojak koji se nalazi u jednom poznatom začinu. Iako joj liječnici nisu davali prevelike šanse s obzirom na njezinu dob, ona se počela osjećati sve bolje. 

Razlog tome bile su tablete koje sadrže kurkumin (glavni sastojak kurkume), a svakoga dana je pila 8 grama tih tableta i tako godinama. Stanje joj je postajalo sve bolje te su i sami liječnici priznali kako se oporavila od tableta koje je uzimala. 

– Ovo je prvi slučaj u kojemu je kurkumin pomogao pri liječenju progresivne bolesti za razliku od konvencionalnog tretmana – napisali su njezini liječnici iz londonske bolnice Barts Health NHS Trust u britanskom časopisu Case Reports. 

Riječ je o tabletama koje sadrže visoki postotak kurkumina, a koštaju oko 50 funti (420 kuna) za 10 dana. Obična kurkuma koju možemo kupiti u svakoj trgovini ove tablete ne može zamijeniti jer ona sadrži svega dva posto ljekovitog kurkumina. 

No, liječnici vjeruju kako je kurkuma izrazito ljekovita te štiti od Alzheimerove bolesti, bolesti srca i depresije te preporučuju da se zbog toga svakodnevno koristi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije