Aleksej Navalni

Kritičar ruske vlasti Navalni podigao sudsku tužbu protiv Putina

Aleksej Navalni
11.02.2016.
u 20:33

Navalni tvrdi da je Putin prekršio ruske zakone o korupciji time što nije prijavio sukob interesa

Ruski protukorupcijski aktivist Aleksej Navalni rekao je u četvrtak da je protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina podigao sudsku tužbu pošto je tvrtka u kojoj je Putinov zet dioničar dobila 1,75 milijarda dolara državne potpore, javlja Hina. 

Putinov zet Kiril Šamalov veliki je dioničar petrokemijskog koncerna Sibur, koji je od ruskog Fonda nacionalnog bogatstva prošle godine dobio zajam od 1,75 milijarda dolara po neuobičajeno niskim kamatama, navodi Reuters.

Navalni tvrdi da je Putin prekršio ruske zakone o korupciji time što nije prijavio sukob interesa pošto je odobrenje za zajam potpisao on osobno.

"Kiril Šamalov je suprug Putinove kćeri. Situacija u kojoj on daje novac tvrtki od koje korist ubire partner njegova djeteta je klasični sukob interesa, ravno iz udžbenika", napisao je Navalni na svojem blogu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov nije odgovorio na pisana pitanja koja mu je uputio Reuters, a ruska agencija TASS objavila je njegovu izjavu da Putin još nije upoznat s činjenicom da je uložena sudska tužba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?