U PARIZ STIGLA U SIJEČNJU

Koronavirus odnio prvu žrtvu u Europi: Kineskinja umrla u Francuskoj

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
1/2
15.02.2020.
u 11:43

Francuska je zabilježila 11 slučajeva virusa, uključujući nekoliko Britanaca koji su virus dobili od Britanca Stevea Walsha.

Koronavirus odnio je svoju prvu žrtvu u Europi. Starija kineska turistkinja umrla je u Francuskoj od posljedica zaraze virusom.

Državna ministrica zdravlja Agnes Buzyn potvrdila je vijest, ali još nije jasno gdje je točno u Francuskoj umrla, piše Metro. 

Žrtva je zbog zaraze koronavirusom bila hospitalizirana u Parizu, a u Francusku je iz pokrajine Hubei stigla 16. siječnja, piše Blic. 

Francuska je zabilježila 11 slučajeva virusa, uključujući nekoliko Britanaca koji su virus dobili od Britanca Stevea Walsha.

Walsh se zarazio koronavirusom, koji je sada službeno preimenovan u Covid-19, dok je prisustvovao poslovnoj konferenciji u Singapuru i vratio se u Veliku Britaniju preko francuskog skijališta.

Prema posljednjim informacijama sada ima 66.492 potvrđenih slučajeva, uključujući prvi u Africi. Broj smrtnih slučajeva u kontinentalnoj Kini porastao je na 1.523.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije