društvene mreže

Kina: Facebook ne bi trebao selektivno stvarati prepreke medijskim agencijama

Facebook
05.06.2020.
u 13:44

Kina je u petak priopćila da kompanije vlasnice društvenih mreža ne bi trebale selektivno stvarati prepreke medijskim agencijama, reagirajući na odluku Facebooka da započne posebno tretirati i etiketirati državne medije.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang rekao je da bi se svaka medijska agencija koja posluje u skladu s relevantnim zakonima različitih zemalja trebala tretirati jednako.

Najveća svjetska društvena mreža primijenit će "etiketu" na ruski Sputnik, iranski  Press TV i kinesku agenciju Xinhua News.

Facebook je u četvrtak objavio kako će započeti s označavanjem oko 200 stranica državnih medija te da će tijekom ljeta blokirati bilo kakve oglase takvih organizacija koje ciljaju američke korisnike.

Ta kompanija neće označiti ni jednu američku novinsku organizaciju, jer je utvrdila da čak i američki mediji koje kontrolira država imaju uređivačku neovisnost, rekao je u četvrtak šef odjela za mjere kibernetičke sigurnosti u Facebooku Nathaniel Gleicher.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije