ozbiljno upozorenje

Kina će premjestiti vojnike na granicu? 'Rat može početi u svakom trenutku'

Reuters/PIXSELL
18.12.2017.
u 17:15

General-poručnik kineske vojske Wang Gongguang kazao je da Peking treba svoje vojne snage premjestiti na granicu sa Sjevernom Korejom kako bi bili spremni "jer sukob može izbiti u svako doba od sada do ožujka".

Kineski general upozorava da bi rat na Korejskom poluotoku mogao početi u svakom trenutku, piše The Sun. 

General-poručnik kineske vojske Wang Gongguang kazao je da Peking treba svoje vojne snage premjestiti na granicu sa Sjevernom Korejom kako bi bili spremni "jer sukob može izbiti u svako doba od sada do ožujka".

Priprema i za val migranata

General je upozorio Kineze da trebaju biti "mentalno" spremni za rat u bilo koje vrijeme. – Kina mora biti psihološki spremna za potencijalni korejski rat, a sjeveroistočne kineske regije treba pripremiti za takav scenarij – rekao je general-poručnik. Gongguang smatra da Kina treba u granično područje sa Sjevernom Korejom razmjestiti proturaketne sustave i vojnike zbog potencijalnog sukoba između sjeverne i Južne Koreje u koji bi se uključile i druge države, kao što su Japan i SAD. 

Smatra da će u tom ratu najviše štete pretrpjeti Sjeverna Koreja i Kina te dodaje kako će biti veliki rizik od nuklearne kontaminacije i potresa. Vojni stručnjak i televizijski komentator Song Zhongping rekao je i da se Kina treba pripremiti za mogući val imigranata koji će se sliti na granicu ako dođe do sukoba. 

– Obrambena akcija mogla bi dovesti do uključivanja (u sukob) ako američka akcija na Korejskom poluotoku počne ugrožavati kineske interese – rekao je Song.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije