izaslanik Li Hui

Kina će poduzeti 'konkretne napore' za pronalazak rješenja ukrajinske krize

Ukrajina
Reuters
27.05.2023.
u 16:34

Li, posebni izaslanik Kine za euroazijska pitanja i bivši veleposlanik u Rusiji, održao je sastanke s Lavrovom i njegovim zamjenicima Andrejem Rudenkom i Mihailom Galuzinom.

Kina će poduzeti konkretne napore za pronalazak političkog rješenja ukrajinske krize, prenosi kinesko ministarstvo vanjskih poslova riječi posebnog izaslanika Lija Huija u subotu.

Kina se uvijek držala objektivnog i pravednog stava po pitanju Ukrajine, zagovarala je mir i razgovore, prenosi ministarstvo Lijeve riječi ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu. 

Li, posebni izaslanik Kine za euroazijska pitanja i bivši veleposlanik u Rusiji, održao je sastanke s Lavrovom i njegovim zamjenicima Andrejem Rudenkom i Mihailom Galuzinom. 

Dvije strane razmijenile su mišljenja o kinesko-ruskim odnosima i političkom rješenju za ukrajinsku krizu te su se usuglasile da je nedavni posjet kineskog predsjednika Xija Jinpinga Moskvi dodatno produbio međusobno političko povjerenje, piše kinesko ministarstvo.

Lijev posjet Rusiji došao je na kraju turneje u nekoliko zemalja. Peking je rekao da je njezin cilj bio raspraviti „političko rješenje“ za kraj sukoba, a u sklopu nje sastao se i s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem.

Li je kazao kako će Kina osnažiti razmjenu i dijalog sa svim stranama, uključujući Rusiju, stoji u priopćenju ministarstva.

"Kina je uvijek slijedila svrhe i načela Povelje UN-a, držala se objektivnog i pravednog stava, aktivno zagovarala mir i promicala pregovore, odlučivala o vlastitom stajalištu prema srži same stvari i uvijek čvrsto stajala na strani mira i dijaloga", rekao je Li.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije