Dosadilo mu prigovaranje:

Kim Jong-un naredio trovanje tetke

Kim Jong Un
Reuters/PIXSELL
12.05.2015.
u 10:44

Kimu je navodno dosadilo njezino prigovaranje zbog smrti supruga Jang Song Thaeka koji je ubijen u prosincu 2013. godine. Kim je tražio da i nju ubiju

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un prije godinu dana naredio je ubojstvo svoje tetke, Kim Kyong Hui, a ubijena je trovanjem. Potvrdio je to za CNN jedan od vodećih sjevernokorejskih dužnosnika koji je, u strahu za svoj život, htio ostati anoniman. S trovanjem Kimove tetke bila je upoznata njegova jedinica za zaštitu, a sada to znaju i visoki dužnosnici. Kimu je navodno dosadilo njezino prigovaranje zbog smrti supruga Jang Song Thaeka koji je ubijen u prosincu 2013. godine. Njegovo ubojstvo također je naredio Kim Jong-un, a ubio ga je zbog veleizdaje. Kimova tetka u javnosti se nije pojavila od rujna 2013. godine, a postojale su brojne špekulacije gdje je, od onih da je imala srčani udar do onih da je u komi zbog operacije koju je imala nakon što joj je otkriven tumor mozga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?