DOKUMENTARAC

Kako je Gadafi financirao kampanju Sarkozya

'gadafi'
Foto: ''
29.01.2014.
u 09:51

"Ja sam ga doveo na vlast", riječi su Gadafija

Francuski TV kanal "France 3" emitirat će večeras videosnimak od 16. ožujka 2011. godine na kome je nekadašnji libijski predsjednik Muamer Gadafi izjavio u intervjuu novinarki francuskog lista "Figaro" Delfin Minui da je financirao predizbornu kampanju tadašnjeg francuskog predsjednika Nikolasa Sarkozyja.

"Ja sam ga doveo na vlast", riječi su Gadafija koje se, između ostalog, mogu čuti u videodokumentu koji će biti emitiran 29. siječnja u emisiji "Pieces a conviction", na kanalu "France 3". 

Gadafi, međutim, u intervjuu nije, kako su jučer prenijeli francuski mediji, naveo dokaze za to financiranje, niti je pomenuo iznos novca i na koji način je on dat Sarkozyju za koga je tada rekao da ima mentalnih problema i da je zahvaljujući njemu došao na čelo države. 

Na pitanje zašto bi Libija financirala Sarkozyja, Gadafi je tada odgovorio da je za Libijce "dobitak" da francuski predsjednik pobijedi zahvaljujući libijskom novcu. 

Brojni bivši libijski dužnosnici su optuživali Sarkozyja za tajno financiranje, posebno Gadafijev sin Seif al-Islam.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?