Sirene u Seoulu:

Južna Koreja spremna za rat sa Sjevernom

daa
16.03.2015.
u 12:45

Pod budnim okom Kim Jong-una, Sjeverna Koreja ispalila je sedam raketa zemlja-zrak u more uz istočnu obalu Južne Koreje. Jedna od njih imala je domet 200 km

Civilna zaštita u Južnoj Koreji ovih dana održava vježbe koje bi građane trebale pripremiti za eventualni napad iz Sjeverne Koreje. Ulicama Seoula često se čuju sirene koje su za vježbeničke grupe znak za organizirani odlazak u skloništa. Tijekom vježbe ljudi mogu naučiti kako se ponašati i na koji način izvršiti evakuaciju u slučaju rata. Tenzije na Korejskom poluotoku uvijek su visoke u ovo doba godine kada Južna Koreja sa svojim saveznicima iz SAD-a obavlja veliku vojnu vježbu pod nazivom "Key Resolve". To uvijek naljuti vlasti u Pyongyangu koje onda svoju moć demonstriraju ispaljivanjem raketa u more. Niti ove godine nisu odustali od te prakse pa su tako u četvrtak, pod budnim okom Kim Jong-una, ispalili sedam raketa zemlja-zrak u more uz istočnu obalu Južne Koreje. Pentagon je upozorio Sjevernu Koreju da svojim ponašanjem izaziva tenzije. - Poručujemo im da prestanu bombardirati ribe i počnu hraniti vlastiti narod - rekao je američki zapovjednik Steve Warren. Južnokorejsko ministarstvo obrane priopćilo je kako je iz Sjeverne Koreje ispaljeno nekoliko različitih vrsta raketa od kojih najnaprednija ima domet oko 200 kilometara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?