5. rujna

Južna Koreja šalje specijalnog izaslanika u Pjongjang

31.08.2018.
u 13:30

Južna Koreja je objavila da će 5. rujna poslati specijalnog izaslanika u glavni grad Sjeverne Koreje kako bi razgovarao o terminu održavanja sumita između lidera dviju zemalja. Očekuje se da će summit biti održan kasnije tijekom mjeseca, prenosi Reuters.

Specijalni izaslanik će također razgovarati o "uspostavljanju mira", "unapređenju međukorejskih veza" i "denuklearizaciji na Korejskom poluotoku", rekao je glasnogovornik predsjedničke Plave kuće u Južnoj Koreji.

Prvi sastanak predsjednika Južne Koreje Moon Jae-ina i lidera Sjeverne Koreje Kim Jong Una u Panmunjomu u travnju ove godine bio je od povjesne važnosti i služio za obnavljanja političkih odnosa nakon više od godinu dana napetosti i straha od rata zbog razvoja nuklearnog oružja i balističkih raketa u Sjevernoj Koreji. Na tom sastanku su se usaglasili da će Moon na jesen posjetiti glavni grad Sjeverne Koreje.

Lideri Koreja sastali su se u svibnju na nenajavljenom sastanku, također u Panmunjomu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije