PRIJE 27 GODINA

Još jedna Mesićeva snimka: O komunistima, Srbima i Udbi

mesic
Screenshot
25.01.2017.
u 21:37

Radioemisija KROS, koja se na hrvatskom emitira u njemačkom Karlsruheru, na Facebooku je objavila snimku govora bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića iz ožujka 1990. godine, uoči izbora u Hrvatskoj, kada je bivši hrvatski predsjednik bio glavni tajnik HDZ-a. 

Svoj govor počeo je kritikom Komunističke partije Jugoslavije te je istaknuo kako ne vjeruje njihovim obećanjima.

'HDZ mnogi napadaju. Ima mnogo stranaka i pokreta koji su u nekim zahtjevima i radikalniji od nas. Ali njih nitko ne napada. Oni mogu pričati što god hoće i nitko im neće prigovoriti, ni vlast ni bilo koja etablirana snaga u zemlji. Ali ako Hrvatska demokratska zajednica izađe sa svojim stavovima i programom, ona je taj momenat napadana', rekao je prije 27 godina bivši predsjednik Hrvatske, prenosi Tportal.hr.

U jednom trenutku Mesić ilustrira kako su Hrvati sebi put iskrčili sa sabljom u ruci. 'Hrvatski narod je kroz povijest svim svojim susjedima nudio svoje vratove da nas jašu. Jašili su Mlečani, Turci, Talijani, Nijemci, Mađari, srpska oligarhija', rekao je Mesić uz opće odobravanje.

Govor Stjepana Mesića pogledajte OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?