poruka u Skoplju

Johannes Hahn za hitne reforme u Makedoniji

26.06.2017.
u 18:07

Povjerenik Europske komisije za pregovore o proširenju Johannes Hahn poručio je u ponedjeljak u Skoplju kako Makedonija što prije treba provesti potrebne reforme kako bi joj bila obnovljena preporuka za početak pregovora o pristupanju EU.

Hahn je u Skoplju nazočio tematskoj sjednici vlade posvećenoj hitnim reformskih prioritetima, koje je neophodno provesti za integraciju te zemlje u EU, prenosi Fena. 

Prethodno, Hahn je imao razgovor s premijerom Zoranom Zaevim.

Kako je najavljeno, vlada Zaeva se obvezala da će raditi na žurnom donošenju dokumenta o provođenju reformi kako bi Europska komisija do prosinca Makedoniji obnovila bezuvjetnu preporuku za otvaranje pregovora o pristupanju EU.

Hahn je, kako su prenijeli makedonski mediji, izjavio da je "sretan što vidi demokratsku tranziciju i posvećenost novim reformama vlade".

"Europska unija je spremna podržati provedbu hitnih reformskih prioriteta i vraćanju Makedonije na euroatlantski put integracija", rekao je europski povjerenik.

Zaev je današnje prisustvo Hahna na sjednici vlade ocijenio kao "jak signal", kazavši kako je europska perspektiva Makedonije realnost koja joj je "na dohvat ruke" te kako je cilj vlade ukloniti sve prepreke koje joj stoje na europskom putu i otvaranju pregovora o priključenju.

Makedonski premijer ponovno je pozvao oporbu na konstruktivnu suradnju za dobrobit zemlje i njezinih građana, s čime se složio i Hahn koji je naglasio važnim da se vlasti u Makedoniji koncentriraju na zadatke koji su pred svim nadležnim akterima društva, a u interesu su svih građana, javlja Tanjug.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?