PRVA DAMA SAD-A

Jill Biden se ispričala što je Latinoamerikance usporedila s tacosima

12.07.2022.
u 20:16

Prva dama Sjedinjenih Država Jill Biden ispričala se u utorak zbog toga što je nespretno usporedila Latinoamerikance s tacosima.

"Prva dama se ispričava, svojom je izjavom samo htjela izraziti divljenje i iskrenu ljubav prema latino zajednici", objavio je na Twitteru njezin glasnogovornik Michael LaRosa.

U govoru koji je u ponedjeljak održala u Teksasu supruga američkog predsjednika je pohvalila "raznolikost" američkog stanovništva podrijetlom iz zemalja Latinske Amerike, rekavši da je "raznoliko kao i male trgovine u Bronxu, lijepo kao cvijeće u Miamiju i jedinstveno kao tacosi za doručak u San Antoniju".

Osim usporedbe s tacosima - malim palačinkama od kukuruznog brašna tipičnim za meksičku kuhinju - koja je odmah naišla na kritiku, Biden je krivo izgovorila riječ "bodegas" (male trgovine).

"Mi nismo tacosi", reagiralo je Nacionalno društvo latinoameričkih novinara sa sjedištem u Washingtonu. "Nemojte nas svoditi na stereotipe".

Mnogi konzervativni zastupnici kritizirali su Biden ocijenivši da bi se liberalni mediji žestoko obrušili na republikance da je takva nesmotrenost došla iz njihovih redova.

"Ne čudi što Latinoamerikanci bježe iz Demokratske stranke!", komentirao je zastupnik Arizone Andy Biggs.

Jill Biden je posjetom Teksasu htjela privući latinoameričke birače koji tradicionalno u velikom broju glasaju za demokrate. 

Za godinu dana potpora Joeu Bidenu pala je ipak s 55 na 26 posto među latinoameričkim biračima, pokazuje nedavna anketa Quinnipiaca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije