PRVA DAMA SAD-A

Jill Biden iznenada posjetila Ukrajinu i sastala se sa Olenom Zelenskom

08.05.2022.
u 17:07

Dvije prve dame su se sastale u školi koja trenutno služi kao privremeni smještaj za izbjeglice.

Jill Biden, supruga predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidena, napravila je izenenadni posjet Ukrajini tijekom putovanja kroz Rumuniju i Slovačku gdje je naglasila američku podršku NATO saveznicima.

Biden se u školi u ukrajinskom pograničnom gradu Uzhhorod sastala s prvom damom Ukrajine, Olenom Zelenski. Dvije prve dame su se sastale u školi koja trenutno služi kao privremeni smještaj za izbjeglice.

Prva dama SAD-a je izjavila kako želi pokazati da narod Sjedinjenih Američkih Država stoji uz narod Ukrajine, te je dodala da rat koji je ušao u treći mjesec je brutalan i mora stati, prenosi Klix.

Olena Zelenski je rekla kako je posjet Ukrajini čin hrabrosti.

"Razumijemo što je potrebno da američka prva dama dođe ovdje tijekom rata, kada se vojna djelovanja odvijaju svaki dan, gdje se zračne sirene događaju svaki dan, čak i danas", rekla je Zelenski.

Dodala je da je ovaj posjea posebno simboličan jer se događa na Majčin dan. Inače, ovo je prvo pojavljivanje u javnosti supruge Volodomira Zelenskog od početka rata u Ukrajini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije