Amerika

Jeb Bush odustao od izborne utrke za predsjednickog kandidata

Jeb Bush
21.02.2016.
u 10:51

Pretendent za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD-u Jeb Bush je objavio da se povukao iz izborne utrke.

Nakon što je prema preliminarnim rezultatima jučer u predizborima u Južnoj Karolini osvojio svega osam posto glasova, Bush, bivši guverner Floride i mlađi brat bivšeg predsjednika SAD-a Georgea Busha, je odlučio da se povuče iz utrke, javlja Anadolija. 

"Ljudi su napravili izbor u Iowi i New Hempshiru, a sada i u Južnoj Karolini. Zbog tog izbora danas ću okončati svoju predizbornu kampanju i povlačim se iz izbora“, izjavio je Bush.

Bush je ranije u Iowi osvojio 2,8, a u New Hempshireu 11 posto, a nakon lošeg rezultata i u Južnoj Karolini je izjavio da SAD-u treba jak predsjednik sa velikom podrškom i da takvog može ponuditi samo Republikanska stranka.

U utrci za predsjedničkog kandidata republikanaca ostalo je pet kandidata. U prednosti je milijarder Donald Trump, senator iz Texasa Ted Cruz, senator Floride Marco Rubio, guverner Ohia John Kasich i poznati neurokirurg Ben Carson.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije