Vučić:

Izvanredni izbori najvjerojatnije 24. travnja

Aleksandar Vučić
Reuters/PIXSELL
02.03.2016.
u 07:12

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako će Vlada u roku od dva dana predsjedniku Republike Tomislavu Nikoliću podnijeti prijedlog za raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora i kako će izbori najvjerojatnije biti 24. travnja.

Vučić je ocijenio kako će izbori biti referendum o tome hoće li Srbija 2020. biti moderna europska zemlja, odnosno hoće li budućnost ili prošlost, prenose Nezavisne.com

On je za RTS rekao da Srbija mora biti ujedinjena.

"Suština je da za četiri godine postignemo europski standard", naveo je premijer Srbije.

Vučić je istaknuo da mu ne pada na pamet suradnja sa desničarskim strankama koje neće u NATO, niti sa onima s druge strane koji će tražiti sankcije Rusiji.

Odgovarajući na pitanje da li će SNS ići u postizbornu koaliciju sa SPS-om, Vučić je rekao da će vidjeti kakvi će biti rezultati i da naprednjacima socijalisti nisu bili potrebni ni u ovoj Vladi, ali da je on želio surađivati sa njima.

Vučić je istaknuo da 22 mjeseca, koliko je on premijer, nije bio lak period, ali da je Srbija stabilizirana.

On je rekao kako je sada Vlada u periodu kada postoje tri ključna pitanja, od kojih je prvo "kako naprijed i kuda dalje".

Prema njegovim riječima, drugo pitanje je "šta je cilj u narednom periodu i može li se ostvariti", a treće je sagledavanje političke scene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?