preživjela smrtonosni napad Hamasa

Izraelka opisala dan napada: 'Spalili su sve što su mogli'

napadi Izrael
Reuters/Pixsell
10.10.2023.
u 07:45

Sve su polomili i sve je uništeno. Samo sam si ponavljala da će se tamo neke žene možda brinuti za nasi da će biti humane prema nama - kazala je dodajući kako ne zna iz kojeg razloga su pustili nju i dvoje djece.

Izraelka koja je preživjela smrtonosni napad Hamasa ispričala je kako su militanti upali u njen dom, zarobili nju i druge te ubili njenog prijatelja. Avital Alajem rekla je za CNN kako su se ona i susjed Hayim Katsman sakrili u ormar kada su Hamasovci upali i počeli pucati. Tada je ubijen Hayim.

Avital je kazala i kako su je pripadnici Hamasa vukli zajedno s dvoje djece njene prijateljice te su bili prisiljeni hodati prema Gazi dok je iza njih sve bilo u plamenu.

- Spalili su sve što su mogli, automobile, sve... Sve su polomili i sve je uništeno. Samo sam si ponavljala da će se tamo neke žene možda brinuti za nasi da će biti humane prema nama - kazala je dodajući kako ne zna iz kojeg razloga su pustili nju i dvoje djece.

- Ne znam zašto su spasili život djeci i meni. Samo su mi rekli da idem. Vidjela sam tenkove i čula mnogo eksplozija. Mi smo samo nastavili hodati - kazala je Avital čije je stopalo pogodilo geler pa je morala puzati doma.

Avital je djecu vratila njihovom ocu, no još uvijek se ne zna gdje je njihova majka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije