Koronavirus

Izrael slavi oslobođenje od virusa u vremenu Pashe

cijepljenje izrael
28.03.2021.
u 08:10

Zemlja s najvećom stopom procijepljenosti na svijetu, Izrael, slavi oslobođenje od virusa za trajanja praznika Pashe. Ova je zemlja do sada cijepila polovicu svojeg stanovništva koje broji 9,3 milijuna. Kako je broj zaraženih snažno pao, dopušten je rad restoranima, hotelima, muzejima i inima, a sada se u zatvorenim prostorima može okupljati do 20 ljudi.

Tako se mediji poigravaju konstrukcijama kako je Pasha inače praznik kojim Židovi slave oslobođenje Izraelita iz egipatskog ropstva nakon kuge, a sada će praznik koji traje tjedan dana biti posvećen oslobođenju od koronavirusa i njime izazvane pandemije. Ništa čudno, prošle godine proslava tog praznika u krugu obitelji nije bila moguća zbog strogih antipandemijskih mjera koje je uvela izraelska vlada. S druge strane, donji dom češkog parlamenta izglasao je produženje izvanrednog stanja do 11. travnja. U to su uključene i stroge mjere koje će trajati za uskrsne blagdane, do 5. travnja.

Ključne riječi

Komentara 1

PP
ppp
11:43 28.03.2021.

Šta Palestinci slave ovih dana i kada će oni obilježavati dan izlaska iz ropstva??

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije